Početna
O klubu
O karateu
Treninzi
Rezultati
Upis i kontakt


 

Logo Karate kluba Novi Grad

Pojasevi
6. KYU - bijeli pojas
5. KYU - Žuti pojas
4. KYU - Oranž pojas
3. KYU - Zeleni pojas
2. KYU - Plavi pojas
1. KYU - Smedji pojas

 

 

   

 

  E-mail: karatenovigradsa@bih.net.ba
Sponzor:

O KLUBU

Karate klub djeluje na općini Novi grad punih 12 godina  (sa naznakom da je na općini Novi Grad u režiji pod vođstvom karate majstora Hajrudina Vrevića djelovao i radio KK "Sinpos", klub MUP-a. da bi 1998. godine se ujedinio sa KK "Sensei" i KK" Stari Grad" čineći  "Sarajevski karate klub Stari Grad" a gdje je kroz sekciju "Novi Grad" Hajrudin Vrević vodio istu).

Početkom 1999.godine stvorili su se uslovi da sekcija preraste u samostalni klub i u dogovoru sa tadašnjim vlastima za sport i kulturu općine Novi Grad registrovali smo klub UG Karate klub "Novi Grad" Sarajevo. Tokom navedenog perioda od kraja 1995. godine prije potpisivanja Dejtonskog sporazuma kroz klub je prošlo oko 350 sportista - karatista uzrasta dječaka i djevojčica od 7 do 16 godina, te kadeta, juniora i seniora. Klub je učestvovao na svim takmičenjima na teritoriji Bosne i Hercegovine u ovom periodu.

Naše aktivnosti su prvenstveno namijenjene građanima općine Novi Grad, Sarajevo te u najvećoj mjeri naše aktivnosti su posvećene mladima, odgoju i brizi omladine i djece, odnosno prevenciji maloljetničke delikvencije, narkomanije i drugih toksikomanija. Karate klub je nevladina neprofitna organizacija te nismo uključeni u bilo kakve aktivnosti za ime ili račun bilo kakve političke organizacije.

Adresa kluba u prvom periodu je bila, do 10.04.2003. godine u  Osnovnoj školi "Džemaludin Čaušević" ulica Prvomajska 24 Sarajevo.  


Klub vježba - radi tokom cijele godine, osim u ljetnom periodu kada pravi pauzu od 15.07. do 15.08. tekuće godine, a ostale mjesece radi pet radnih dana u toku radne sedmice i vikendom prema potrebi kada se vrše pripreme za predstojeće takmičenje, tada radimo u jutarnjim i večernjim terminima.

Klub vode Gogić Jasmin, crni pojas - 3. DAN, Eljazović Birsen, crni pojas - 1. DAN i Amel Pozder, nosioc I Kyi - smeđi pojas.
 

Klub ima 83 aktivna člana raspoređenih u četiri grupe prema zvanjima.
- Prva ekipa - takmičari u katama i borbama 22 člana
- druga ekipa - IV Kyi (oranž pojas) 18 članova,
- treća ekipa - V Kyi (žuti pojas) 15 članova,
- četvrta ekipa - početnici 28 članova.
Na takmičenja odlazimo sa 15 kvalitetnih takmičara koji su uredno registrovani u Karate savezu Bosne i Hercegovine.
© Prava 2006 Designed by Fullin
KK Novi Grad