Početna
O klubu
O karateu
Treninzi
Rezultati
Upis i kontakt


 

Logo Karate kluba Novi Grad

 

 

   

 

  E-mail: karatenovigradsa@bih.net.ba
Sponzor:

REZULTATI

Klub je formiran 06.05.1999. godine. na inicijativu entuzijaste rahmetli Hajrudina Vrevića koji je vježbao karate školu u čuvenom - priznatom klubu KK "Bosna" gdje je došao do majstorskog zvanja 1983. godine. Od osnivanja do danas Klub je ostvario veoma zapažene rezultate:
 
            - 2000. godine u Bugojnu prvenstvo države Bosne i Hercegovine u konkurenciji - djevojčice 14 godina u borbama (Džindo Meliha) 1. mjesto, iste godine Meliha Džindo je proglašena najperspektivnijim takmičarem Bosne i Hercegovine za borilačke sportove.
            Elma Vrević u Bihaću osvaja 1. mjesto u katama i 2. mjesto u borbama na državnom prvenstvu djevojčice 12 godina.
             - 2001. godine u Tuzli rhm. Hajrudin Vrević brani uspješno licencu trenera a na sudijskom seminaru je položio za ispitivača "C" liste i pomoćnog kantonalnog sudiju.
            Elma Vrević je u Zenici odbranila titulu prvaka Bosne i Hercegovine - djevojčice 12 godina - kate, a u borbama zauzela 3. mjesto.
            Elma Vrević u Zagrebu na 21. Evropskom šampionatu za dječake i djevojčice je osvojila 2. mjesto i ponijela titulu vicešampionke Evrope u borbama za djevojčice do 13 godina (15. maj).
            Na proglašenju najperspektivnijih sportista Kantona Sarajevo Elma Vrević je ponijela titulu najperspektivnijeg sportiste u borilačkim sportovima.
          - 2002. godine Hajrudin Vrević je položio za majstora karatea 2. DAN u Zenici.
             Elma Vrević u Bugojnu, Ajvatovica 2002. godine osvaja 1. mjesto u borbama a u katama  2. mjesto. Tuzla Kup oslobođenja Tuzle 1. mjesto borbe, 1. mjesto kate djevojčice 14 godina, te je ponijela laskavu titulu najatraktivnije takmičarke turnira u organizaciji KK "Sinalco" Tuzla.
            Eldin Avdić u Bugojnu, Ajvatovica 2002. godine, osvaja 3. mjesto u borbama dječaci 14. godina.
            Ema Bijedić osvaja 2. mjesto u katama djevojčice 12 godina, Ajvatovica 2002. godine i 3. mjesto borbe ista kategorija.
            Haris Hanjalić zauzima u Tuzli, Kup oslobođenja Tuzle, 3. mjesto u borbama - dječaci 13. godina.
            Karate turnir Novogradski dani 2002. godine koji je organizovan u organizaciji Kluba, Karate klub "Novi Grad" osvojio je titulu najuspješnijeg kluba na turniru.
            Hajrudin Vrević na seminaru u Bugojnu za sudije položio je za glavnog kantonalnog sudiju.
             - 2003. godine Elma Vrević uspješno brani titulu prvakinje u borbama, Mostar 2003. godina. U decembru učestvuje kao stalni član karate reprezentacije Bosne i Hercegovine i ekipno zauzima zapaženo 5. mjesto dok u pojedinačnoj konkurenciji djevojčice 15 godina borbe - 50 kg osvojila 3. mjesto. Na državnom prvenstvu novemar 2003. godine na Ilidži, djevojčice 15 godina kate osvaja 3. mjesto.
            Haris Hanjalić na državnom prvenstvu, novembar 2003. godine na Ilidži dječaci do 14 godina, osvaja treće mjesto u borbama 

 
 
© Prava 2006 Designed by Fullin
KK Novi Grad